Programma 2018

Created with Sketch.

Kratjes podium backline mogelijk gemaakt door:


Seconds To The Hour 
facebook.com/secondstothehour  
http://www.stth.eu/ 
 
Seconds to the Hour is een stevige rockband uit Utrecht bestaande uit 5 enthousiaste leden. De stijl van STTH laat zich het best omschrijven als grungerock met een metal randje, geïnspireerd door de sound van de jaren 90. De muzikanten hebben ieder ruim 20 jaar ervaring in het muziekgenre wat ze maken, maar hebben ieder ook hun eigen invloeden. Zo worden de staccato drums van de metal stijl, de rauwe ritmische gitaren en zang uit de grunge stamboom verfraaid met blues-rock solo’s en funky baslijnen. STTH is een gezelschap waarvan alle leden door ervaring weten hoe je op een intense manier plezier kunt maken met je muziek. Het enthousiasme straalt op het podium ook uit naar het publiek, wat achtergelaten wordt met een intense live ervaring. Seconds to the Hour’s bestaat uit: Michael (guitar), Joost (guitar), Angèle (bass), Bas (drums) and Erik (vocals). 
 

 
Chasing Mavericks  
facebook.com/chasingmavericksnl 
https://soundcloud.com/chasing-mavericks/albums 
 
Na een succesvol optreden in 2016 is Chasing Mavericks terug op WIJ-land en wij zijn blij ze weer te zien! Mavericks zijn veelgebruikte raketten. Maar Mavericks zijn ook mensen die blijven staan als de rest achter elkaar de sloot in springt. En de echte durfal surft op de hoge golven bij Mavericks. En Chasing Mavericks? Dat is een muur van geluid. Rockt als een malle, knalt als een Gatling gun on steroids, en teder als een klap voor je bakkes. Chasing Mavericks is een 4-koppige band uit Utrecht, die indierock maakt met een vleugje grunge, punk en wave. In 2017 hebben zij hun eerste cd uitgebracht (Telling Lies)  
 

 
Razorblade Messiah 
http://razorblade-messiah.com 
facebook.com/RazorbladeMessiah 
 
Toen we de band vroegen naar een omschrijving van hun band antwoordde ze kort maar krachtig; Old school metal/thrash. Een blik op hun website verteld ons meer. Niet in woorden maar vooral in muziek. Check hun site en luister wat we bedoelen! Deze band heeft kracht!  Razorblade Messiah bestaat uit Anton Brink (Bass), Maurice Jimkes (Drums), Ivo Ruytenberg (Guitars), Stas Verichev (Vocals).  
 
 
Senso 
facebook.com/senso.de.band/ 
 
Senso is een Deventer band, voortgekomen uit een project dat in 2013 naar een idee en op initiatief van Harrie Brakel tot stand gekomen is. Vier muzikanten: Peter Polman op drums, Jim Muller op bas, Harrie Brakel op gitaar en Kevin Taal op toetsen en vier zangeressen: Karin Terwel, Marjolein Willemsen, Karlijn Riesewijk en Barbara van de Visch brengen een repertoire dat zich laat omschrijven als een veelvoud aan rock- en popmuziek van de jaren ’60 tot nu. De nadruk ligt op meerstemmigheid. Het repertoire is divers: van Michael Jackson tot Skunk Anansi en van Ilse de Lange tot Justin Timberlake. Veel nummers zijn up-tempo, dus: voetjes van de vloer! Muziek en zang met uitgebreide backing-vocals is kenmerkend voor de band. Zowel ballads als up-tempo nummers staan op het repertoire, dat inmiddels vrij uitgebreid is. De band heeft ervaring met verschillende optredens op diverse locaties, van klein tot groot: De Hip, De Deventer Schouwburg, Muziekkoepel Nering Bogel in het Worpplantsoen, Sportcafe de Hooiberg in Olst, Galerie “De Statenhoed” in Twello, De Vlinderhoeve in de Kring van Dorth, foodfestival ‘Eten op Rolletjes” en ons eigen WIJ-Land festival! De warme interactie met het publiek en het geweldige plezier dat de muzikanten onderling hebben, blijft de drijfveer van Senso om steeds de flow van de muziek met elkaar op te zoeken.  


The Colour of Sound 
facebook.com/The-Colour-of-Sound-Band  
http://www.hehakaya.com/ 
 
Als geen ander weet Mariëtte Hehakaya van The Colour of Sound door middel van haar toucher en pianospel de luisteraar mee te nemen in een wereld vol met klank en kleuren. De composities zijn door haar synesthesie, een weergave van innerlijke kleurrijke beelden, die harmonisch worden omgezet in klank, waarbij klinkende eenvoud van melodische patronen voorop staan. De composities dragen onder andere de elementen water en lucht uit, om zo een bijdrage te leveren aan de bewustwording van het leven op aarde en de gesteldheid van het sociaal en natuurlijk klimaat. Zowel vanaf het prille begin als op de dag van vandaag zal “De geest van muziek over de wateren zweven”  aldus Hehakaya en haar Colour of Sound Band. 

Met een akoestische concertvleugel en “The Colour of Sound Band” bestaande uit Danny Talany Bass, Martin Gort percussie, soms aangevuld met andere proffessionele musici en VisualArt, dragen zij de composities van Hehakaya uit, als een bijzonder en unieke muzikale belevenis op hoog niveau. 

 
UKE22 
facebook.com/UKE22  
http://www.uke22.nl/  
 
In het project UKE22 brengen we de songs van de Ierse supergroep U2 terug tot de naakte essentie. Begeleid door ukelele, baritongitaar en subtiele drums. De raadselachtige magie die in de liedjes verscholen zit, komt zo als vanzelf bovendrijven. 


 
Fool Moon 
facebook.com/foolmoonmusic 
http://foolmoon.rocks 
 
Fool Moon is een rockformatie geboren in 2007 uit voormalige funk en grunge bandjes. In 2015 bracht de 4-mans formatie het album ‘Little do we know’ uit, met daarop 16 nummers. Een volwaardig rockalbum waar de bandleden lang aan gewerkt hebben. Het bracht de band op verschillende podia en festivals door het hele land. Ook werd het nummer ‘Honey I know’ in de tweede helft van 2016 geselecteerd als opening van de detective-serie ‘De Ridder’. In de zomer van 2016 won Foolmoon de band-wedstrijd ‘open podium Helvoirts weekend’. De prijs, opnametijd in Studiocube, zal gebruikt worden om nieuw werk op te nemen. Eerder bracht de band een stevige EP uit getiteld ‘Waiting’. Daarvan werden verschillende nummers gedraaid op het alternatieve radiostation Kink FM (nu Pinguïn Radio). Dat leidde tot deelname aan een wedstrijd, waarbij luisteraars uit meer dan 500 bands hun favoriete nummers mochten kiezen. Foolmoon eindigde als 7e. Dat betekende een optreden op het heilige mainstage van poptempel Paradiso in 2011. De muziek van Foolmoon heeft een eigen sound, open, funky, vaak stevig, met altijd ruimte voor gitaarsolo’s. De band maakt graag een stevig no-nonsense geluid op rockpodia, maar ook accoustisch weten ze een eigen sfeertje weg te zetten, vooral bij volle maan. Fool Moon wordt gevormd door zanger Roland, gitarist Wouter Stinesen, basist David Bul en drummer Thijs Winthagen. 
 

 
Mountain Eye 
www.mountaineyeband.com   
facebook.com/mountaineyeband   
 
Mountain Eye staat voor metal die toegankelijk is, maar de rauwe rand niet verloren heeft. Met invloeden uit de hardrock, alternative en funk is de kans groot dat Mountain Eye jou als bezoeker ook in beweging krijgt. En wees gewaarschuwd: de pakkende riffs en meeslepende zanglijnen blijven nog weken in je hoofd hangen. Wij zijn Mountain Eye, en maken metal die toegankelijk is, maar de rauwe rand daarbij niet uit het oog verloren heeft. Met invloeden uit de hardrock, alternative en funk spreken we ook mensen aan die normaal niet zo thuis zijn in de metal. Tegelijkertijd geven we alles om met een beukend harde performance elk publiek in beweging te krijgen. 
 
mountain Eye bestaat uit Arthur (vocals), Tim (gitaar), Omar (gitaar), Kieft (bassist), Matthijs (drums) 
 

 
Grashof & Stook 
facebook.com/GrashofStook 
http://grashofenstook.nl/  
 
Teun Grashof en Rosanne Stook vormen samen het muzikale duo Grashof & Stook. Ze spelen vooral verhalende liedjes van vroeger en nu. Het idee is een zeer fijne en relaxte sfeer te creëren. Dit door middel van pure muziek te maken. Enkel zang begeleid door piano of gitaar. Het idee is ontstaan bij het kampvuur. Waar je elkaar verhalen vertelt en liedjes zingt. Dit hebben wij gecombineerd door verhalende liedjes te spelen. Dit zijn zowel liedjes uit de nabije en verre muziekgeschiedenis. Deze zijn soms muzikaal teruggebracht naar een enkel instrument en zang, om het zo puur mogelijk te maken. 


EgoTwister 
facebook.com/EgoTwistermusic/ 
https://www.egotwistermusic.com/ 
 
In 2016 kwamen Wilco, Sjoerd, Sander, Sagai en Waylon Francis bij elkaar en in een “split-second” viel alles op zijn plaats en was EgoTwister geboren. EgoTwister is een 5-koppige stevige hardrockband met een duidelijke statement. Deze volledig autobiografische band onderscheid zich door de verschillende sounds uit het rock genre naadloos in elkaar te weven en EgoTwister creëert zo een compleet eigen en veelzijdig geluid. Melodieuze hardrock! Het repertoire van de band is vol van de vette grooves, stevige riffs, veel variatie en de inspiratie blijkt eindeloos.....